Japonia, lovită de un taifun
Externe 1 octombrie 2018, 13:49 | 1566

Un taifun devastator a lovit Japonia. Peste patru milioane de oameni au primit ordin de evacuare din calea furtunii. Datele oficiale arată că în jur de 60 de persoane au fost rănite deja în urma intemperiei, iar sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric.

Taifunul cu denumirea „Trami” a format valuri de patru metri, iar rafalele de vânt depășesc viteza de 200 de kilometri pe oră. Din cauza furtunii, peste o mie de curse aeriene au fost anulate. Autorităţile au decis, în premieră, să suspende circulaţia trenurilor în zona metropolitană Tokyo, cea mai populată din lume. Și Turcia se confruntă cu inundații masive după ce a fost lovită de ciclonul Zorba, care mai întâi a provocat numeroase pagube în Grecia, patru oameni fiind dați dispăruți.

Cele mai mari probleme sunt în orașul Istanbul. Puhoaiele au inundat străzile și numeroase mașini au fost luate pe sus de o viitură puternică. Iar în Indonezia, după cutremurul urmat de un tsumani devastator, numărul morților a ajuns la 1.200. Alte câteva sute de persoane sunt rănite.

Opinia ta contează. Comentează!