Image-Description
Google și Facebook vor trebui să se înregistreze în R.Moldova, pentru a completa bugetul Guvernului Chicu
Economic 27 noiembrie 2019, 15:27 | 2442

Companiile internaționale care prestează servicii electronice pentru persoanele fizice, cum ar fi Facebook, Google și alți nerezidenți care au diferite aplicații pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi obligate să se înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat.

De asemenea, acestea vor fi obligate să achite TVA aferent acestor servicii, conform prevederilor incluse în în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2020.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, citat de IPN, taxele pentru valoarea adăugată și cele pentru înregistrare trebuie să asigure venituri suplimentare la buget.

Ministerul Finanțelor a calculat un venit de aproximativ 100 de milioane de lei.

„Și, doi, ne asigurăm că pe piața Republicii Moldova rezidenții și nerezidenții sunt în același regim exact, regimul în care achită TVA-ul”, afirmă secretarul de stat.

Potrivit autorităților, această măsură va asigura o concurență loială între prestatorii de servicii electronice naționali și internaționali prin aplicarea aceluiași tratament fiscal prin prisma achitării TVA la buget.

Conform conceptului prevăzut în proiectul politicii fiscale, compania nerezidentă care prestează servicii electronice persoanelor fizice rezidente urmează să se înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat, cu achitarea și declararea trimestrială a TVA pe livrările de servicii în adresa persoanelor fizice rezidente.

Procesul de solicitare a codului fiscal, de prezentare a informației privind TVA va putea fi efectuat la distanță, prin intermediul serviciului electronic: E-commerce-VAT office amplasat pe pagina oficială a Serviciului Fiscal de Stat.

Opinia ta contează. Comentează!