Serghei Cernev susține că medicii și învățătorii ar fi fost obligați să anunțe Comratul pentru cine au votat
Politic 4 noiembrie 2020, 19:59 | 1334

Funcționarii din raionul Vulcănești ar fi fost obligați să fotografieze buletinele lor de vot, pentru ca cei de la Comrat să vadă cine și cum a votat pe 1 noiembrie. Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Serghei Cernev, afirmă că asemenea indicații au primit în mod special medicii și învățătorii. Cernev declară că nu a mai văzut atâtea fraude, câte au fost comise în primul tur de scrutin prezidențial. Bașcanul Irina Vlah respinge afirmațiile.

SERGHEI CERNEV, deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei: "Cei de la sănătate, de la educație, sport, învățătorii, medicii au fost obligați să transmită celor de sus pentru cine au votat. Învățătorii din diferite localități se plâng că au fost aruncate buletine de vot. După asta, în centru au fost artificii, s-a dansat, s-a băut șampanie. Sărbătoreau victoria nu știu a cui. Dar, la sfârșit, când au văzut rezultatele, s-au făcut negri la față și azi sunt în doliu."

Potrivit deputatului în adunarea populară, reprezentanții instituțiilor publice din autonomie s-au ocupat în ultima perioadă doar de alegeri, nu și de alte probleme stridente. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, respinge afirmațiile deputatului și spune că procesul electoral din regiune s-a desfășurat în conformitate strictă cu legislația Republicii Moldova. Vlah afirmă că pe Cernev l-ar interesa destabilizarea situației social-politice din Găgăuzia.

Opinia ta contează. Comentează!