Jurnalul orei 15, 16 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 16 septembrie 2021, 17:34 | 1784

Prezentat de Eugenia Apostu

Proiectul de lege privind evaluarea și eliberarea din funcție a conducătorilor a cinci instituții de stat va fi votat în lectură finală săptămâna viitoare. Despre acest lucru ne-a spus președintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Olesea Stamate. Reporterul nostru a vorbit cu mai mulți deputați, pe care i-a întrebat dacă vor susține acest proiect și dacă acestei evaluări ar urma să fie supuse și alte instituții, cum ar fi Curtea de Conturi.

Deputații puterii și ai opoziției s-au luat astăzi la ceartă, după ce ultimii au cerut audierea urgentă a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică pe subiectul scumpirii carburanților. Comuniștii și socialiștii au părăsit ședința plenară, în semn de protest, după ce majoritatea parlamentară a refuzat să introducă pe ordinea de zi trei subiecte propuse de opoziție și a amânat audierea membrilor ANRE.

O zi de lucru la morgă! Asta prevede, între altele, Programul de reeducare a şoferilor, care se încumetă să urce băuți la volan. Pentru a-i face responsabili, acestora le este propus un curs de tratament special. Într-o discuție cu echipa noastră de filmare, șoferii implicați în program au declarat că au învățat bine lecția și nu mai vor să încalce regulamentul rutier.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie