Jurnalul orei 15, 28 Martie
Jurnalul orei 15:00 28 martie 2022, 18:13 | 919

Prezentat de Eugenia Apostu

Prețul carburanților crește în continuare. De la miezul nopții, un litru de benzina A95 va fi cu șapte bani mai scump și va costa 27 de lei și 11 bani. Un litru de motorină se va scumpi și mai mult, cu 34 de bani și va putea fi procurat cu 26 de lei și 97 de bani.

Uniunea Europeană va cumpăra gaze naturale colectiv. Țările-membre au decis să pună în sarcina Comisiei Europene achizițiile comune de gaze după modelul comenzilor de vaccinuri anti-COVID. Măsura este necesară în contextul în care războiul din Ucraina generează creșterea preţurilor la energie, iar unele țări sunt dependente de gazul rusesc. Platforma de achiziții comune a UE va fi deschisă şi ţărilor din Balcanii de Vest, precum şi statelor care au semnat acorduri de asociere - Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Astfel, Moldova ar urma să beneficieze de condiții similare statelor Uniunii Europene la achiziția gazelor de pe piața europeană.

Venituri de peste 1,6 milioane de lei timp de un an, cinci terenuri, două case, două automobile și mai multe conturi bancare grase. Vorbim despre averea unuia dintre cei mai controversați judecători din Republica Moldova - Tamara Chișca-Doneva, care, pe lângă multiplele venituri și bunuri deținute, primește lunar pensie de 71 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie