Jurnalul orei 15, 26 Iulie
Jurnalul orei 15:00 26 iulie 2022, 17:11 | 716

Prezentat de Eugenia Apostu

Cod roșu de alertă epidemiologică a fost instituit în municipiul Chișinău. Se întâmplă după ce, în ultimele săptămâni, s-au înregistrat tot mai multe infectări cu COVID. Datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică arată o incidență de 350 de cazuri la 100 de mii populație în capitală.

Benzina și motorina se vor ieftini și mâine, potrivit noilor prețuri plafon stabilite de ANRE. Benzina va fi vândută cu 28 de lei și 37 de bani litrul, cu 32 de bani mai puțin decât azi. Cu 22 de bani se va ieftini și motorina, care va fi comercializată cu cel mult 27 de lei și 78 de bani litrul.

Ce este o normalitate pentru instituțiile școlare din țările civilizate, este un vis pentru Republica Moldova. Aici, în școlile din sate toaletele sunt doar în curte. Dar lucrurile se schimbă, încet. Din această toamnă, elevii de la Gimnaziul „Ion Creangă” din comuna Micleușeni, raionul Strășeni, nu vor mai merge afară pentru nevoile firești. Totul, datorită proiectului „Igiena contează, școala progresează”, în cadrul căruia s-au realizat blocuri sanitare în interiorul a 12 școli din raioanele Soroca, Florești, Anenii Noi, Ialoveni și Strășeni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie