Soluție pentru cozile de la vamă
Economic 10 iunie 2022, 15:28 | 934

Soluție identificată în cazul cozilor imense de la vama moldo-română. Autoritățile de la Chișinău și București au creat un grup comun de lucru pentru a debloca situația. Echipa mixtă va începe chiar de azi să activeze la vama Leușeni-Albița, acolo unde coada de camioane are câțiva kilometri. Despre aceasta a anunțat ministrul de Interne, Ana Revenco.

ANA REVENCO, ministru al Afacerilor Interne: "Echipele mixte, create din specialiști din România și din Republica Moldova, vor organiza și vor desfășura, în complexitate, printr-o singură acțiune, toate cele necesare pentru a vămui în primul rând marfa. Va fi redus timpul de procesare, urmare a acestor acțiuni va fi și deblocată situația."

Printre măsuri se numără operaționalizarea controlului vamal pe partea română prin dotarea cu mai multe dispozitive electronice de procesare a documentelor de transport, suplinirea numărului de lucrători vamali, sincronizarea programului de lucru între echipele de control din Republica Moldova și România.

ANA REVENCO, ministru al Afacerilor Interne: "-Această echipă comună, formată din reprezentanți din România și Moldova și discută despre punerea în aplicare a acestei foi de parcurs. -Va deveni o normalitate? -Nu abordăm această situație drept o acțiune temporară. Odată testată va fi multiplicată în toate punctele de trecere a frontierei moldo-române, astfel încât să trecem și la alt pas, mă refer la punerea în aplicare a dialogului bilateral, privind operaționalizarea punctelor comune."

Cozile în punctele de trecere a frontierei înregistrează o creștere accentuată în ultimele 3 zile. Șoferii de camioane așteaptă și câte cinci zile ca să treacă vama.

Opinia ta contează. Comentează!