Componența CNESP a fost modificată astăzi printr-o hotărâre a Guvernului
Politic 15 septembrie 2021, 20:00 | 1975

Componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a fost modificată astăzi printr-o hotărâre a Guvernului. Din comisia responsabilă în această perioadă de gestionarea situației pandemice vor face parte, de acum înainte, mai mulți specialiști în domeniul medical, lista membrilor fiind extinsă de la 23, la 28.

Prin hotărârea Guvernului, în cadrul Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au fost introduși specialiști în domeniul sănătății publice, reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie, ai Academiei de Științe, ai Școlii de Management în Sănătate Publică și ai societății civile. La lucrările Comisiei vor putea participa, cu drept de vot consultativ, reprezentanți ai organismelor internaționale.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: "Ne-am asigurat că 50% din componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică sunt specialiști, experți în sănătate publică. Vom avea la începutul săptămânii viitoare ședința acestei noi componența a CNESP și vom adopta planul de combatere a pandemiei, conform deciziei de declarare a stării de urgență în sănătate publică de săptămâna trecută."

Totodată, Natalia Gavrilița a anunțat că până la sfârșitul acestei luni, în conturile Ministerului Finanțelor vor intra 36,4 milioane de euro, bani nerambrusabili acordați de Uniunea Europeană ”pentru combaterea efectelor pandemiei, pentru susținerea mediului de afaceri și a persoanelor vulnerabile afectate de măsurile de protecție, care au fost deja introduse de Guvern sau urmează a fi introduse”. În afară de aceasta, în următoarele săptămâni, Uniunea Europeană ar urma să decidă și asupra debursării a 50 de milioane de euro, parte a asistenței macrofinanciare.

Opinia ta contează. Comentează!