Restaurantele, afectate grav de pandemie
Patronii restaurantelor din Chișinău au, poate, cele mai multe motive să blesteme pandemia. Criza provocată de coronavirus a pus pe butuci o bună parte din localuri. Unii oameni de afaceri s-au reorganizat și au făcut livrări în această perioadă, alții s-au văzut nevoiți să-și sisteze activitatea. Cei care rămân pe piață se pregătesc să activeze în noi condiții.
Directorul unei rețele de restaurante fast-food avea până nu demult zece localuri în orașul Chișinău. Acum a rămas cu nouă și se gândește cum să le păstreze.
Ca oricare om de afaceri din acest domeniu, Ștefan Chiricuță aștepta primăvara, pentru a scoate mesele afară, dar pandemia a lovit fătă milă...
Vremuri noi, reguli noi pentru toți, fără excepție, spune antreprenorul...
Angajații spun că treptat se acomodează la noile condiții...
Președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova, Aneta Zasavițchi, susține că fiecare zi de sistare a activității unei întreprinderi lovește în starea financiară a acesteia.
În context, Aneta Zasavițchi a explicat esența subvenționării pe perioada șomajului tehnic.
Potrivit Anetei Zasavițchi, măsurile implementate de Guvern avantajează afacerile care au un profit mare, iar cele mici riscă să falimenteze.