Restaurantele, afectate grav de pandemie
Social 12 mai 2020, 21:52 | 10018

Patronii restaurantelor din Chișinău au, poate, cele mai multe motive să blesteme pandemia. Criza provocată de coronavirus a pus pe butuci o bună parte din localuri. Unii oameni de afaceri s-au reorganizat și au făcut livrări în această perioadă, alții s-au văzut nevoiți să-și sisteze activitatea. Cei care rămân pe piață se pregătesc să activeze în noi condiții.

Directorul unei rețele de restaurante fast-food avea până nu demult zece localuri în orașul Chișinău. Acum a rămas cu nouă și se gândește cum să le păstreze.

Ca oricare om de afaceri din acest domeniu, Ștefan Chiricuță aștepta primăvara, pentru a scoate mesele afară, dar pandemia a lovit fătă milă...

Vremuri noi, reguli noi pentru toți, fără excepție, spune antreprenorul...

Angajații spun că treptat se acomodează la noile condiții...

Președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova, Aneta Zasavițchi, susține că fiecare zi de sistare a activității unei întreprinderi lovește în starea financiară a acesteia.

În context, Aneta Zasavițchi a explicat esența subvenționării pe perioada șomajului tehnic.

Potrivit Anetei Zasavițchi, măsurile implementate de Guvern avantajează afacerile care au un profit mare, iar cele mici riscă să falimenteze. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie