Omenii povestesc că în 2018 o antreprenoare a început construcția mai multor case pe care ulterior să le scoată la vânzare. Doar că o dată cu apariția locuințelor, a început a crește nemulțumirea în rândul vecinilor. Totul din cauza unui teren pe care femeia de afaceri ar fi decis să-l acapereze în mod abuziv, spun oamenii.

Ion Șova ne-a spus că pe teritoriu sunt instalate fire electrice de înaltă tensiune, iar toată porțiunea de drum se află în zona de protecție. Astfel, conform legii, acest teren nu poate fi instrăinat.

Potrivit localnicilor, o altă problemă este conducta de apă, situată pe acea porțiune de drum.

Oamenii spun au sesizat și autoritățile locale în legătură cu aceste probleme.

Pe de altă parte, primarul comunei Băcioi, Ilie Leahu, a declarat că nimeni nu i-a permis antreprenoarei să acapareze terenul.

În schimb, pe un site de vânzare-cumpărare am găsit aceste locuințe, care deja au fost scoase la vânzare. Mai mult, pe una dintre pozele publicate pe site este marcat terenul unde au fost construite casele, care include și porțiunea despre care primarul comunei a spus că nu poate fi înstrăinată. Am sunat pe numărul indicat în anunț și am dat chiar de proprietara construcției. Ea ne-a spus că nu poate vorbi deoarece se afla într-o ședință și ne-a rugat să revenim mai târziu cu un apel. Am revenit de câteva ori, însă nimeni nu ne-a mai răspuns la telefon.