Indicații politice pentru comentatori
Politic 24 februarie 2020, 21:29 | 1530

Mesaje secrete cu indicatii politice pentru un ”grup de comentatori” au ajuns in spatiul public. Textele au fost postate, intamplator, in chatul Viber al locatarilor unui bloc, unde se presupune ca ar sta autorul indicatiilor. Presa de la Chisinau scrie ar fi vorba despre Oleg Cristal, un fost consilier al lui Vladimir Plahotniuc, fost proprietar in acte a doua televiziuni si fost director de stiri la Publika TV.

Mesajele cu pricina, făcute publice de vloggerul Dumitru Ciorici, par a fi comenzile unui ”coordonator” pentru mai mulți ”comentatori”, despre cum să dea calificative grupului parlamentar ”Pro Moldova”, condus de Andrian Candu.

INDICAȚII PENTRU COMENTATORI

Salut. Anunță, te rog, toți comentatorii să spună că e vorba de oamenii apropiați lui Plahotniuc. ”Grupul lui Plahotniuc” în frunte cu finul său de cununie, Andrian Candu. Și că se apropie de grupul Shor. În spațiul public au apărut informații că Shor ar finanța grupul lui Candu.

sursa: dumitru ciorici/telegram

Mesajul a fost postat pe Viber de utilizatorul cu pseudonimul Zharathustra, iar numărul de telefon atribuit acestuia a fost folosit de Oleg Cristal, care l-a consiliat pe Plahotniuc. L-am sunat în repetate rânduri pe Oleg Cristal, ce-i solicităm o reacție, dar el a respins de fiecare dată apelul. Despre faptul că o întreagă echipă de mesageri a trecut de la fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, la președintele Igor Dodon a vorbit acum o lună primarul de Bălți, Renato Usatâi.

Despre mesajul postat din greșeală pe Viber a vorbit astăzi și finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, care este vizat în text.

Reprezentanții PSRM și ai Președinției nu ne-au răspuns la apeluri, pentru a comenta. La fel, nu s-a găsit niciun responsabil din staful Partidului Democrat, care să dea o replică. 

Opinia ta contează. Comentează!