Jurnalul orei 15, 11 Martie
Jurnalul orei 15:00 11 martie 2022, 16:43 | 770

Prezentat de Eugenia Apostu

Kievul este îngrijorat de acuzațiile Moscovei, potrivit căreia, Ucraina pregătește să aplice că arme chimice sau biologice pe front. Cu aceste mesaje, Rusia pregătește terenul pentru a folosi ea însăși astfel de arme, afirmă Vladimir Zelenski. Potrivit acestuia, în Ucraina nu au fost dezvoltate arme chimice sau arme de distrugere în masă.

Republica Moldova a cerut revizuirea programului cu Fondul Monetar Internațional, pentru a obține o finanțare suplimentară în contextul efectelor pe care le va avea războiul din Ucraina asupra economiei naționale. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la care au participat premierul Natalia Gavrilița și șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în Moldova, Ruben Atoyan.

Războiul ruso-ucrainean a generat în Republica Moldova un deficit de carburanți de 30% din necesar. Acest volum de combustibil ajungea în Moldova din Belarus, Rusia și Kazahstan prin Ucraina, iar acum, pe această arteră, nu mai vine nimic. Așa se explică prețurile mari și agitația de la stațiile PECO din ultimele zile, a declarat unul dintre directorii ANRE, Eugen Carpov, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie