Jurnalul orei 17, 10 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 10 aprilie 2024, 17:53 | 560

Prezentat de Vasile Luchianu

Mai mulți elevi din clasele a XII-a din Chișinău au lansat o petiție prin care cer reducerea nivelului de dificultate al examenului de Bacalaureat la disciplina matematică, profilul real. Inițiativa vine ca urmare a susținerii pretestării la matematică, pe 1 aprilie curent. Tinerii spun că nivelul actual al examenului este inaccesibil pentru mulți elevi din licee, colegii și centre de excelență. Timp de șase zile, petiția a adunat peste o mie de semnături. Responsabilii de la Ministerul Educației spun că sunt deschiși dialogului.

O femeie din Chișinău așteaptă, din octombrie, o decizie a experților, care i-ar permite să-și reabiliteze copilul, victimă a neglijenței. Incidentul a avut loc în urmă cu jumătate de an, la un centru comercial - un dulap a căzut brusc peste băiat, el fiind și acum în grija medicilor. Poliția spune că expertiză medico-legală este încă în desfășurare.

Cardurile bancare rusești „Mir” promise de bașcanul Evghenia Guțul pentru locuitorii din autonomia găgăuză ar putea să nu fie disponibile pe teritoriul Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, după ședința Guvernului. Subiectul va fi discutat și cu reprezentanții Băncii Naționale, a subliniat ministrul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie