Poliția și echipajele de salvare se aflau la fața locului, iar autoritățile au cerut oamenilor să evite centrul orașului. Într-un videoclip postat de presa locală se prezintă momentul arestului. Forțele de ordine pot fi văzute fixând un bărbat pe trotuar lângă o mașină cu plăcuțe de înmatriculare din Trier. Autenticitatea videoclipului nu a putut fi verificată imediat, iar filmarea a fost eliminată la scurt timp după ce poliția a solicitat pe Twitter ca oamenii să nu împărtășească fotografii și videoclipuri de la locul incidentului.

Primarul Wolfram Leibe a declarat pentru publicația SWR că, pe lângă cei doi morți, 15 persoane au suferit răni grave. Nu au fost disponibile imediat detalii cu privire la cauza incidentului, iar poliția nu a răspuns solicitărilor la telefon sau la e-mail. Primarul oraşului a mai spus că este vorba de un ''şofer nebun''. Vehiculul a fost confiscat şi şoferul a fost arestat, a indicat poliţia.

Trier se află la aproximativ 200 de kilometri vest de Frankfurt, lângă granița cu Luxemburg. Orașul de aproximativ 110.000 de oameni este cunoscut pentru poarta sa romană, Porta Nigra, care se află aproape de locul accidentului.