Jurnalul orei 17, 22 Februarie
Jurnalul orei 17:00 22 februarie 2022, 20:26 | 1414

Prezentat de Vasile Luchianu

Aliona Mandatii, vice-președintele grupului Platformei DA în Consiliul municipal Chișinău anunță că ea și colega sa, Ala Tîșcul, se retrag din formațiune și, respectiv, renunță la votul din 17 februarie, prin care s-a înstrăinat un teren din centrul orașului.

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat marţi blocarea procedurii de certificare a gazoductului Nord Steam 2, ca răspuns la decizia de luni a lui Vladimir Putin de a recunoaşte independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, transmite EFE. Dosarul Nord Stream 2 ''va fi reexaminat'' de guvernul german, a precizat Olaf Scholz. Kremlinul a declarat că livrările de gaze nu vor fi suspendate, în pofida tensiunilor în creştere cu Occidentul.

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au condamnat aseară, într-o reuniune de urgenţă, decizia Rusiei de a recunoaşte independenţa republicilor separatiste din Ucraina. Joe Biden a publicat un decret care interzice orice nouă investiţie, schimb comercial sau finanţare din partea unor persoane americane în legătură cu regiunile separatiste. Marea Britanie și Uniunea Europeană va decide astăzi primele sancţiuni împotriva Rusiei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie