Jurnalul orei 17, 21 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 21 aprilie 2022, 18:21 | 1092

Prezentat de Eugenia Apostu

Deputatul socialist Radu Mudreac a fost lipsit, în urmă cu puțin timp, de imunitate parlamentară. Asta după ce, dimineață, procurorul general interimar Dumitru Robu a venit în Parlament și a cerut încuviințarea prealabilă a legislativului pentru reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea lui Mudreac în judecată. Este vorba de un dosar în care este bănuit de ”spălare de bani”. Mudreac spune că învinuirile sunt aberații și nu are idee despre acțiunile incriminate. După câteva ore de discuții în comisia juridică, dar și în plenul Parlamentului, Mudreac a făcut declarații la tribuna centrală, iar la scurt timp a acuzat probleme de sănătate și a fost dus la spital.

Ziua a început cu scandal la cel mai mare combinat de panificație din țară, „Franzeluța”. Reprezentanții Agenției Proprietății Publice care au venit să anunțe despre înlocuirea directorului interimar au fost întâmpinați cu proteste de către angajați. Reprezentantul statului a declarat că actualul director interimar, Victor Matcov, ar trebui să plece din motive de boală. Pe de altă parte, angajații spun că Matcov a făcut regulă în instituție, iar acum se încearcă înlăturarea lui deoarece a început să demonteze schemele de corupție.

Ministerul de Externe al Republicii Moldova l-a convocat pe ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, să explice recenta declarație a Moscovei la adresa președintelui Maia Sandu. Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, a declarat în contextul promulgării legii care interzice panglica bicoloră ”Sf. Gheorghe” că „Rusia va răspunde, iar aceste răspunsuri vor fi dureroase”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie