După această evoluție, în 1999, Metallica a hotărât să facă o repetare. Înregistrarea video a concertului "S&M2" a fost prezentată în cinematografele din întreaga lume într-o singură seară, la 9 octombrie 2019. Un trailer al versiunii pentru publicul larg a acestei înregistrări a fost lansat miercuri.

Această variantă a înregistrării este diferită de cea prezentată la 9 octombrie anul trecut. Metallica a anunţat că noul album "S&M2" va fi lansat la 28 august într-o varietate de formate, printre care vinil, CD, DVD şi versiuni pe Blu-ray. Noul produs discografic va conţine variante live ale unor piese precum "Nothing Else Matters", "Moth Into Flame" sau "One", îmbinând piese devenite veritabile imnuri de pe albumele mai vechi ale trupei cu piese de pe produsele discografice mai noi.

Metallica este una dintre cele mai apreciate formatii rock din lume. A fost infiintata in anul 1981. În cei 27 de ani de carieră, a lansat opt albume de studio, doua albume live, doua EP-uri, 21 de videoclipuri, a vândut peste 100 de milioane de discuri in toata lumea si a obtinut 7 premii Grammy. Patru din albumele lor au fost pe locul intai in top Billboard 200.