Jurnalul orei 15, 12 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 12 octombrie 2022, 20:23 | 594

Prezentat de Eugenia Apostu

Prețurile medii de consum au crescut în septembrie cu aproape 1,5%, comparativ cu luna august. Oamenii de rând sunt indignați. Salariile și pensiile abia de ajung pentru întreținere, așa că mulți cetățeni își propun să economisească și mai mult de acum încolo.

Mii de oameni s-au înregistrat pe platforma compensații.gov.md, lansată astăzi de Guvern. În așa mod, consumatorii casnici cer compensarea cheltuielilor la consumul de energie în perioada rece a anului. Înregistrarea se face online până pe 25 noiembrie. Primele compensații vor fi acordate din noiembrie, când vor fi stabilite și sumele corespunzătoare. Compensațiile vor fi incluse în facturile pentru energie electrică, termică și gaz.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat scumpirea curentului, cerută de către doi mari furnizori - Premier Energy și FEE-Nord. Astfel, consumatorii din centrul și sudul Republicii Moldova vor plăti pentru un kilowatt/oră cu aproape 20% mai mult decât până acum, iar cei din nord vor achita tarife mai mari cu peste 12%. Aceasta este a treia majorare a tarifelor la curent de la începutul anului 2022. Noile prețuri vor fi aplicate din data publicării în Monitorul Oficial.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie