Reacții post-moțiune
Politic 8 noiembrie 2019, 20:23 | 3058

Frica de un procuror liber si independent i-a determinat pe socialisti sa depuna motiunea de cenzura impotrova Guvernului, a declarat premierul Maia Sandu, dupa sedinta Parlamentului. Fractiunea PSRM insista insa ca proiectul sa fie retras, iar alte fractiuni urmeaza sa decida daca vor sustine sau nu motiunea de cenzura. Intre timp, presedintele tarii Igor Dodon a indemnat toate fractiunile parlamentare din coalitia de guvernare sa demonstreze in aceasta perioada tensionata calm, chibzuinta si luciditate. „Sa nu dea foc la casa din suparare si furie”, a adaugat Dodon.

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, susține că nu vede nicio diferență dacă procurorul general este propus de Ministerul Justiției sau de către premier.

Secretarul farcțiunii PSRM, Vasile Bolea, a declarat că dacă executivul nu-și retrage proiectul, cel mai probabil Guvernul Sandu va cădea.

Fracțiunea Partidului Democrat și cea a partidului Șor susțin că nu au luat deocamdată o decizie în acest sens. În aclași timp, deputatul PD Andrian Candu a declarat ieri că formațiunea sa va susține orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

Și președintele țării Igor Dodon a reacționat pe facebook după ce PSRM a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. El a scris că procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru Coaliția de guvernământ.

Opinia ta contează. Comentează!