Magistrații de la CSJ au examinat astăzi imaginile cu Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon și punga neagră
Justiţie 23 noiembrie 2023, 20:37 | 694

Imaginile în care Vladimir Plahotniuc îi transmite lui Igor Dodon o pungă neagră, în care se presupune că erau bani, au fost examinate astăzi la Curtea Supremă de Justiție. Este același video, care a fost făcut public în urmă cu trei ani de către fostul deputat, Iurie Reniță. Avocații lui Dodon spun că imaginile sunt trucate.

Imaginile sunt autentice, sursa de proveniență este este demonstrată, declară procurorul de caz, Petru Iarmaliuc.

PETRU IARMALIUC, procuror: "În primul rând sunt de la persoane, care au activat în acea perioadă la sediul Partidului Democrat. Sunt de la o persoană concretă, sursa de proveniență este demonstrată. Se demonstrează că aceste înregistrări sunt autentice și prin aceea că traversarea frontierelor, plecarea lui Igor Dodon în Federația Rusă coincide cu ceea ce declară el, care a spus că pe 5 pleacă la Moscova, unde s-a întâlnit cu Kozac."

Avocații lui Dodon insistă însă că imaginile respective sunt trucate și cer o expertiză tehnică.

PETRU BALAN, avocat: "Noi am contestat autenticitatea acestor înregistrări, pentru că au semne de montare, de decupare, tăiere de imagine, adăugare de texte, ceea ce afectează originalitatea acestor înregistrări. Evident că am cerut o expertiză tehnică. Asupra acestei chestiuni urmează să ne expunem în ședința viitoare, pentru că există foarte multe temeri, dubii, îndoieli ale apărării asupra acestor înregistrări."

Anterior, procurorii au prezentat două filmulețe, în care Dodon îi spune lui Plahotniuc că are nevoie de ”până la un milion de dolari, pentru a finanța Partidul Socialiștilor”.

Următoarea ședința a Curții Supreme de Justiție, care examinează acest dosar, a fost fixată pe 7 decembrie.

Fostul președinte Igor Dodon este învinuit de îmbogățire ilicită, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor, trădare de patrie, corupere pasivă și acceptarea finanțării Partidului Socialiștilor de către o organizație criminală.

Opinia ta contează. Comentează!