Jurnalul orei 15, 1 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 1 septembrie 2023, 15:38 | 964

Prezentat de Călin Jucovschi

Circa 300 de mii de elevi au început astăzi noul an școlar. Cu zâmbete și emoții, copiii au mers în sălile de clasă, unde s-a făcut prima lecție cu genericul „Moldova Europeană”, în contextul obținerii de către Republica Moldova a statutului de candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. Echipa noastră de filmare a mers la Liceul ”Mircea cel Bătrân” din Chișinău.

Au decis să renunțe la tradiționala ceremonie prilejuită de începutul noului an școlar, cu dansuri și discursuri interminabile, și au trecut direct la fapte. Administrația Liceului „Aurel David” din satul Bardar a pregătit un alt program - copiii au fost invitați în sălile de clasă la prima oră, conform orarului prestabilit. Excepție s-a făcut pentru picii care au mers în clasa întâi și pentru cei din clasele terminale.

Noul roman semnat deVal Butnaru,” Spinoza. Capricii”, a fost prezentat astăzi publicului larg de la Chișinău, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediția 2023. În noua operă, autorul abordează două mari eterne întrebări: sensul literaturii și sensul vieții. Criticii literari vorbesc de o creație fără precedent și despre un roman care invită, de-a dreptul, la reflecție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie