Jurnalul orei 17, 14 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 14 decembrie 2022, 17:29 | 798

Prezentat de Vasile Luchianu

Dosarul „Alunelul”, privind decesul unui copil de doi ani într-un parc din Chișinău, în luna mai curent, va fi trimis în curând judecătorilor. Despre acest lucru ne-a spus procurorul de caz, Roman Tocan.

Republica Moldova va acționa în judecată concernul rus Gazprom pentru neexecutarea contractului de livrare a gazelor naturale. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, în contextul în care gigantul rus livrează Republicii Moldova mai puțin de jumătate din volumul necesar de gaz în această perioadă a anului. ”Chișinăul va cere de la Gazprom inclusiv despăgubiri colaterale”, a precizat Andrei Spânu. Pe de altă parte, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, atenționează că dacă întreprinderea de stat Energocom va procura gaz la preț de piață, tariful pentru consumatori ar putea crește până la 35 de lei.

Carburanții se ieftinesc în continuare. Mâine, șoferii vor plăti 22 de lei și 79 de bani pentru un litru de benzină, cu 20 de bani mai puțin decât astăzi. Motorina se va vinde la pompă cu 23 de lei și 17 bani, litrul, în scădere cu cinci bani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie