Iurie Reniță: Ar fi bine ca Dodon să meargă la Moscova cu cei 2000 de militari din Armata 14-a
Politic 3 iunie 2020, 20:09 | 2612

”Igor Dodon ar fi bine să meargă la Moscova cu cei 2000 de militari din fosta Armată a 14-a din regiunea transnistreană, pe care să-i lase acolo!”. Îndemnul a fost făcut de deputatul Platformei DA Iurie Reniță, în contextul în care Dodon a dispus ca la parada militară de la Moscova să fie însoțit de 75 de militari din Garda de Onoare.

Igor Dodon va merge la festivitățile dedicate ”Zilei Victoriei” în Federația Rusă, ca urmare a invitației pe care a primit-o și a acceptat-o de la Vladimir Putin. La parada militară de la Moscova, planificată pentru 24 iunie, Igor Dodon a dispus să fie însoțit de 75 de militari din Garda de Onoare, subunitate de elită a Armatei Naţionale, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării. ”Este incredibil”, a reacționat deputatul Platformei DA Iurie Reniță.

IURIE RENIȚĂ, deputat al Platformei DA: Eu i-aș propune tovarășului Dodon să ia 2000 de militari din Transnistria din fosta Armată a 14-a și să-i ducă pe toți acolo, dar înapoi să nu mai vină cu ei. Asta ar fi formula corectă și ar fi un gest demn de un șef de stat, care scapă de o armată de ocupație străină. (...) Un președinte absolut iresponsabil, care merge la Moscova ca la o petrecere, ca la el acasă, asta e partea dureroasă și tragică a evenimentelor și mai ia și un contingent atât de numeros, 75 de militari. Este incredibil. // sursa: www.jurnal.md

Iar fostul ministru al Apărării Anatol Șalaru susține că Igor Dodon expune militarii riscului de infectare cu noul tip de coronavirus, dat fiind faptul că Rusia este acum printre cele mai afectate țări din lume.

ANATOL ȘALARU, fost ministru al Apărării: Dodon jignește zecile de mii de victime deportate și ucise de Rusia, dar mai ales scuipă pe morții din războiul moldo-rus din 1992. Dodon dovedește izolarea externă la care este supus de către Occident, arătând că în afară de Putin nimeni nu vrea să aibă de-a face cu el. (...) Dodon continua sa fie Dodon, sperând că, făcând o poză cu Putin, va câștiga un nou mandat. // sursa: facebook.com

... a scris Șalaru. Solicitată pentru o reacție, insitiuția prezidențială ne-a comunicat că ”nu comentează declarațiile opoziției”. Amintim că parada militară dedicată ”Zilei Victoriei” în Rusia trebuia să aibă loc pe 9 mai. Evenimentul a fost însă amânat din cauza pandemiei de coronavirus. 

Opinia ta contează. Comentează!