Cartea ”Plaiule cu vise albastre”, semnată de Viorica Covalschi, a fost citită și ascultată astăzi la Chișinău
Cultură 27 mai 2022, 20:59 | 1827

Eugen Doga a completat cu muzica sa încă o culegere de poezii. Este vorba de cartea ”Plaiule cu vise albastre”, semnată de Viorica Covalschi, citită și ascultată astăzi la Biblioteca ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Evenimentul a început și s-a încheiat cu muzică, în prezența maestrului.

VIORICA COVALSCHI, scriitoare, autoarea cărții ”Plaiule cu vise albastre”: "Mesajul este unul global. Normal că au legătură nemijlocită și cu evenimentele de dincolo să zic, de pe front, pentru că avem copii și din Ucraina. Pasărea asta albastră de pe coperta cărții pe care am scris-o împreună cu masterul este la modul simbolic un mesager al păcii."

MARIA PILCHIN, scriitoare, critic literar: "Atunci când copii cântă despre pace, pacea va veni. Noi credem în acest fapt și biblioteca municipală mereu are ușile deschise pentru astfel de evenimente, pentru că copii trebuie de mici educați și cultivați în această atmosferă a păcii, a frumosului."

MARIANA HARJEVSCHI, directorul Bibliotecii ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”: "Este o carte care vine să vorbească în versuri despre lucruri importante: mamă, țară, dragoste și dor. 06:56-07:13 Acest nou rol pe care îl avem noi ca bibliotecă, de a promova lectura funcțională în care copilul să știe să citească, să înțeleagă, să transmită un mesaj, este cea mai potrivită carte pe care noi o putem oferi tinerei generații."

Eugen Doga i-a îndemnat pe copiii să nu se grăbească să crească. La rândul lor, micii cântăreți l-au bucurat pe maestru cu vocile lor angelice.

Opinia ta contează. Comentează!