Jurnalul orei 17, 17 Iunie
Jurnalul orei 17:00 17 iunie 2022, 18:17 | 1472

Prezentat de Vasile Luchianu

Comisia Europeană recomandă Consiliului European să acorde statut de candidat la aderare pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de șefa Executivului European, Ursula von der Leyen, care a spus că există și anumite condiții - Chișinăul trebuie să meargă pe calea reformelor importante. Tot astăzi, Comisia Europeană a recomandat acordarea statutului de candidat și pentru Ucraina. ”Ambele țări mai au de făcut reforme, iar mingea este în terenul lor”, a spus Ursula von der Leyen. În cazul Georgiei, Comisia Europeană a decis că are de îndeplinit mai multe condiții, înainte de a primi statutul de țară candidată.

După ce ieri Galina Dodon a fost audiată la Procuratura Anticorupție, astăzi, a venit și rândul soțului ei, Igor Dodon. Fostului președinte i-a fost înmânat demersul privind prelungirea arestului preventiv la domiciliu. Acesta la rândul său, s-a arătat nemulțumit că a fost nevoit să aștepte 45 de minute procurorul de caz. Săptămâna viitoare, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana urmează să ia o decizie în privința ținerii lui Dodon în arest la domiciliu.

Peste 15 mii de absolvenți au fost așteptați azi la centrele de bacalaureat. Elevii au susținut ultimul examen, cel la solicitare. Majoritatea a ales geografia sau chimia. Au fost și unii, care și-au încercat puterile la istorie sau matematică. Pe ultima sută de metri, elevii încă mai repetau, ca să nu le scape ceva. Echipa noastră de filmare a fost la centrul de bacalaureat, deschis la Liceul ”Spiru Haret” din Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie