Image-Description
UPDATE // Alertă de tsunami în Pacific după un cutremur de 7,1
Meteo 29 august 2018, 19:00 | 2862

Arhipelagul francez Noua Caledonie, insulele Vanuatu şi Fidji ar putea fi afectate de un tsunami de peste un metru în urma cutremurului submarin înregistrat miercuri în Pacificul de Sud, scrie Agerpres.

erviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care supraveghează activitatea seismică din întreaga lume, a situat epicentrul seismului la 26 de kilometri în adâncul mării.

Potrivit USGS, seismul s-a produs la 231 kilometri est de Tadine, în insula Mare, din Loyauté şi la 372 kilometri de Noumea, capitala arhipelagului Noua Caledonie.

„Valuri ce pot atinge între 30 de centimetri şi un metru peste nivelul mării sunt posibile", a informat Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific.

Un cutremur de magnitudine 7 s-a produs miercuri în sudul Pacificului, la circa 372 de kilometri de Noumea, capitala Noii Caledonii, la o adâncime redusă, de 10 km, informează Centrul de Alertă pentru Tsunami.

Informaţiile preluate de Reuters arată că nu există un pericol de formare a unui val seismic pe întregul Pacific, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie