Jurnalul orei 17, 11 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 11 noiembrie 2022, 18:19 | 1058

Prezentat de Vasile Luchianu

Serviciile de informații militare ucrainene anunță oficial că orașul Herson a revenit sub controlul Ucrainei. Soldaţii ucraineni au ajuns în centrul localității, la două zile după anunţarea retragerii trupelor ruse din oraşul-port, situat în sudul Ucrainei. Între timp, localnicii au ridicat steagul ucrainean în centrul orașului.

Europa este alături de Republica Moldova și va rămâne în continuare, pentru a ajuta la depășirea crizei energetice și la parcurgerea drumului către aderarea deplină la blocul comunitar. Este promisiunea, pe care a făcut-o astăzi la Chișinău președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, după întâlnirea cu șefa statului, Maia Sandu. Înaltul oficial european a susținut și un discurs în plenul Parlamentului Republicii Moldova.

Cel mai important festival de film documentar din România, ”Astra Film Festival”, aduce la Chișinău, în premieră, o selecție a celor mai apreciate producții din ediția curentă a concursului. Programul include opt istorii reale despre locuri și comunități. Cinefilii sunt invitați să le vadă la Muzeul Național de Artă și la Biblioteca Municipală, în perioada 11-13 noiembrie. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie