Jurnalul orei 17, 24 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 24 ianuarie 2022, 19:09 | 1565

Prezentat de Vasile Luchianu

Creșterea economică a Republicii Moldova se va tempera în anul curent, iar criza energetică și prețurile mari la carburanți și gaze vor continua să ne streseze. Sunt unele dintre concluziile studiului ”Predicții 2022”, publicat de IDIS Viitorul. Experții atenționează în context că Guvernul ar trebui să revadă măsurile compensatorii pentru populație.

Decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din Orhei, prin care elevilor li se permite să meargă în continuare la școală, va rămâne în vigoare până va apărea un act juridic care o va anula. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului Raional Orhei, Dinu Țurcanu, după ce ieri reprezentanții Guvernului au declarat că derogarea de la deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică este încălcare a legii. În legătură cu aceasta, Poliția a transmis astăzi mai multe prescripții prin care a avertizat funcționarii de la Orhei care se opun Hotărârii CNESP că riscă amenzi de la 25 la 75 de mii de lei.

Ministerul Sănătății a decis: carantina în cazul unui contact cu un pacient infectat este redusă la zece zile, iar o persoană vaccinată nu va avea nevoie să stea în carantină. A fost extins numărul de medicamente recomandate. Schimbările sunt prevăzute de cel de-al șaptelea Protocol clinic național de tratament a Covid-19. Documentul a fost actualizat privind varianta Omicron.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie