Jurnalul orei 15, 12 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 12 octombrie 2021, 17:15 | 1005

Prezentat de Vasile Luchianu

Avocații lui Ruslan Popov au contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care adjunctul suspendat al procurorului general a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Popov pledează nevinovat și susține că dosarul său este motivat politic.

Dosarul lui Ruslan Popov, adjunctul șef suspendat al Procuraturii Generale, reținut săptămâna trecută pentru îmbogățire ilicită, este instrumentat de către procurorul Anticorupție, Nadejda Busuioc. Potrivit declarației de avere, Nadejda Busuioc are două case și un apartament, și un Mercedes fabricat în 2010.

Chișinăul solicită ajutorul Uniunii Europene în aprovizionarea cu gaze naturale, scrie ”Financial Times”. Potrivit publicației, apelul vine după ce gigantul rus Gazprom a redus livrările de gaz către Republica Moldova și a cerut un preț mult mai mare pentru semnarea unui nou contract cu Moldovagaz. Jurnaliștii de la Londra scriu că tariful cerut de ruși nu este agreat de către autoritățile de la Chișinău și acestea poartă negocieri cu responsabilii de la Bruxelles.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie