Blonschi se vrea eliberat pe cauțiune
Justiţie 15 ianuarie 2024, 20:08 | 1284

Eliberarea din arest preventiv a lui Anatolie Blonschi, reținut în dosarul „Frauda bancară”, ar costa 12 mii de lei. Trei persoane sunt gata să dea câte 4000 de lei pentru Blonschi, considerat omul de încredere al fostului deputat PD, Vladimir Andronachi. Judecătorul de caz va decide mâine dacă este acceptată solicitarea avocaților de a-l elibera pe Blonschi din arest preventiv.

Printre cei trei garanți, dispuși să dea bani pentru eliberarea lui Blonschi, este și omul de afaceri Igor Eșanu, care a depus declarații în fața judecătorului.

IGOR EȘANU, om de afaceri: "-Să ne spuneți dacă ați garantat pentru domnul Blonschi? -Da, luați procesul verbal de la ședința de judecată și acolo o să aflați tot ce am spus eu. Eu am spus data trecută, sunt un prieten de mai mult de 30 de ani. -V-a rugat el să veniți să garantați? -Nu, eu am venit prin intermediul avocatului."

Procurorul de caz spune că există pericolul ca Anatolie Blonschi să se eschiveze de autorități, dacă acesta este eliberat.

GHEORGHE IAPĂRĂ, procuror: "Eu am optat pentru respingerea cererii apărării, ca fiind neîntemeiată. Am adus argumente plauzibile că domnul Blonschi Anatolie anterior s-a eschivat de la fața organelor de drept și urmează a fi menținut în continuare mandatul de arestare, care a fost eliberat la 1 aprilie 2022."

Anatolie Blonschi a fost reținut pe 9 ianuarie curent la Vama Leușeni-Albița. Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta este acuzat de complicitate la spălare de bani, în interesul unei organizații criminale, acțiuni manifestate prin convertirea și transferul mijloacelor financiare în sumă de 600 000 de euro, obținute pe cale infracțională de la „Banca de Economii” în noiembrie 2014. După o serie de tranzacții suspecte și transferuri pe conturile unor companii nerezidente și rezidente, banii au fost introduși în circuitul legal al Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!