Patrula Jurnal TV, 21 Februarie

Prezentată de Vlad Marcoci

Directorul adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, ar fi scăpat de cel puțin două dosare penale. Surse Jurnal TV spun că Demcenco ar fi dat indicații ilegale angajaților din mai multe penitenciare și și-ar fi plasat în funcții de conducere prieteni și apropiați, inclusiv pe nepotul său. Subalternii care nu se supuneau indicațiilor lui erau dați afară din sistem. Jurnal TV a recepționat o scrisoare anonimă în care sunt descrise mai multe presupuse abuzuri atribuite lui Demcenco, iar un coleg de-al nostru a încercat să verifice acuzațiile invocate.

Liderul unei grupării specializate în trafic de droguri a ajuns după gratii. El va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar în urma unei decizii a Curții de Apel. Un alt membru al grupării rămâne în arest la domiciliu, iar ceilalți trei au fost plasați anterior în izolator.

Poliția a pornit trei dosare penale în cazul fetei bătute de câteva adolescente, în sectorul Ciocana. Anunțul a fost făcut de către șeful-adjunct al Poliției Chișinău, Lilian Luca. Primarul Ion Ceban consideră că elevele agresoare ar trebui să fie exmatriculate. Pe de altă parte, reprezentanții Direcției generale educaţie, tineret şi sport cred că pedepsirea nu este soluția potrivită.

Buteliile de gaze exploatate necorespunzător, precum și gazele naturale pun în pericol sănătatea oamenilor. Consecințele, de cele mai multe ori sunt dramatice. Doar în primele două luni ale acestui an au avut loc nouă deflagrații și intoxicații urmare a scurgerilor de gaze. Pentru a preveni exploziile și incendiile provocate de scurgerile de gaze, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o amplă campanie de informare.

Opinia ta contează. Comentează!