Jurnalul orei 15, 26 Iulie
Jurnalul orei 15:00 26 iulie 2023, 21:20 | 463

Prezentat de Călin Jucovschi

Circa 200 de salvatori au intervenit noaptea trecută pentru lichidarea consecințelor furtunii, care s-a abătut asupra mai multor localități, inclusiv orașul Chișinău. În peste 75 de sate au fost pene de curent. Crengile sau chiar copacii dați la pământ au blocat traficul rutier pe mai multe străzi și drumuri naționale. Vântul puternic a distrus mai multe construcții.

La trotuar, pe asfaltul încins de soare găsești orice vrei - și legume, și carne, și lactate. La 30 de grade, vânzătorii ambulanți dau asigurări că marfa este proaspătă, nu prezintă pericol. Se întâmplă în preajma Pieței centrale, unde a fost echipa noastră de filmare. Specialiștii avertizează despre riscul de intoxicare alimentară și recomandă oamenilor să nu cumpere produsele din locurile neautorizate.

Chișinăul i-a cerut Moscovei să-și reducă numărul de diplomați acreditați în Republica Moldova. Rusia va avea aici zece diplomați, din 37. Restul urmează să plece în două săptămâni. Rusia promovează politici ostile prin intermediu Ambasadei sale la Chișinău, a declarat astăzi la ședința Guvernului ministrul de Externe, Nicu Popescu. Se întâmplă după ce postul nostru de televiziune a publicat o investigație privind schemele de spionaj ale Rusiei în Republica Moldova. Moscova a declarat că decizia nu va rămâne fără răspuns.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie