Jurnalul orei 15, 27 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 27 octombrie 2023, 18:59 | 632

Prezentat de Călin Jucovschi

Judecătoarea Tatiana Postolachi rămâne în completul de examinare a dosarului, în care fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, este cercetat penal pentru conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani. Anterior, Tatiana Postolachi a încercat să scape de ”dosarul Plahotniuc”, care urmează a fi examinat pe 13 noiembrie. Avocatul lui Plahotniuc zice că nu știe unde se află clientul său.

Șoferița care a lovit mortal o biciclistă, aseară, la Briceni, este o angajată a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Informația a fost confirmată de către ministrul de Interne, Adrian Efros, după ședința Guvernului. Mai mulți reprezentanți ai Partidului PACE spun că bicilista care și-a pierdut viața a fost membru al acestei formațiuni politice și candidat pentru funcția de consilier orășenesc la Briceni.

Moscova a trimis în regiunea separatistă a Republicii Moldova 2500 de manuale de istorie pentru clasa a IX-a. Jurnaliștii de la newsmaker au răsfoit un astfel de manual, în care a fost adăugată secțiunea „Rusia modernă”. Astfel, elevii din Transnistria vor învăța prin prisma istoricilor ruși despre, cităm, reunificarea Crimeii cu Rusia, teroarea neonaziștilor ucraineni sau pregătirea Kievului pentru un atac asupra Rusiei. ”Este un gest neprietenesc din partea Federației Ruse”, spun autoritățile de la Chișinău, care nu știau până azi dimineață despre cadoul Moscovei oferit Tiraspolului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie