Jurnalul orei 17, 8 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 8 aprilie 2022, 18:04 | 1241

Prezentat de Vasile Luchianu

Un marș în susținerea orașului Mariupol este organizat în aceste clipe la Chișinău. Oamenii au pornit în coloană de la Ambasada Rusiei spre Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet.

Orașul Mariupol a devenit cel mai periculos loc din Ucraina. O spun oamenii, care au reușit, prin minune, să fugă de acolo. ”Lumea urmează să vadă imagini de groază incomparabile”, afirmă localnicii. Jurnal TV a reușit să discute cu un refugiat. El zice că în Mariupol nu există nicio clădire întreagă, cadavrele zac pe străzi, pentru că nu se reușește înmormântarea lor. Se presupune că sunt zeci de mii de morți.

Măcelul, pe care l-au dezlănțuit soldații ruși în Ucraina, nu are iertare. Acesta este mesajul transmis Ambasadei ruse la Chișinău de către un grup de manifestanți anti-război. Pentru a fi mai convingători, aceștia și-au legat mâinile la spate și s-au culcat la pământ, în fața misiunii diplomatice ruse. Unii dintre participanți și-au vopsit fața în roșu, ca sângele celor uciși în Bucea sau Kramatorsk.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie