Clint Eastwood are 90 de ani
Monden 1 iunie 2020, 18:43 | 1319

Clint Eastwood a împlinit 90 de ani. El nu vorbește despre retragere și nu-i plac aniversările. Clint Eastwood a jucat rolul principal în 45 de filme artistice, fiind pe lista cu ”cei zece cei mai de succes actori” din punct de vedere comercial.

Născut în 1930, actorul și regizorul american Clint Eastwood are la activ mai mult de 50 de filme. În anii 1960, trilogia western a lui Sergio Leone l-a făcut celebru la nivel mondial. A primit Oscarul pentru "cel mai bun regizor" și "cel mai bun film" pentru "Necruțătorul" în 1993 și din nou aceleași statuete pentru "Million Dollar Baby", în 2005. A fost recompensat, de asemenea, cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes pentru întreaga carieră.

În anul 1964, regizorul italian Sergio Leone a filmat western-ul cu buget redus „A Fistful of Dollars” („Un pumn de dolari“), în care l-a distribuit pe Eastwood, în rolul unui aventurier. Filmul a ajuns la încasări enorme, declanşând moda filmelor western din anii ’60 ai secolului trecut, avându-l ca model pe Clint Eastwood.

În anul 1986, Eastwood a fost votat primar al locului său natal, Carmel, funcţie deţinută timp de doi ani. Eastwood este membru al Partidului Republican. În anul 1992, la vârsta de 62 de ani, a câştigat un Oscar pentru cel mai bun regizor şi a fost nominalizat la Academy Award pentru cel mai bun actor pentru filmul „Unforgiven” (1992).

Clint Eastwood este până în prezent cel mai în vârstă regizor care a obținut vreodată un Oscar pentru cea mai bună regie – avea 74 de ani când a primit premiul pentru „Million Dollar Baby”.

Din 1969 s-a implicat în 17 filme ca și cântăreț și compozitor de coloane sonore și cântece.

Clint Eastwood are opt copii și este de mai multe ori bunic. 

Opinia ta contează. Comentează!