Născut în 1930, actorul și regizorul american Clint Eastwood are la activ mai mult de 50 de filme. În anii 1960, trilogia western a lui Sergio Leone l-a făcut celebru la nivel mondial. A primit Oscarul pentru "cel mai bun regizor" și "cel mai bun film" pentru "Necruțătorul" în 1993 și din nou aceleași statuete pentru "Million Dollar Baby", în 2005. A fost recompensat, de asemenea, cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes pentru întreaga carieră.

În anul 1964, regizorul italian Sergio Leone a filmat western-ul cu buget redus „A Fistful of Dollars” („Un pumn de dolari“), în care l-a distribuit pe Eastwood, în rolul unui aventurier. Filmul a ajuns la încasări enorme, declanşând moda filmelor western din anii ’60 ai secolului trecut, avându-l ca model pe Clint Eastwood.

În anul 1986, Eastwood a fost votat primar al locului său natal, Carmel, funcţie deţinută timp de doi ani. Eastwood este membru al Partidului Republican. În anul 1992, la vârsta de 62 de ani, a câştigat un Oscar pentru cel mai bun regizor şi a fost nominalizat la Academy Award pentru cel mai bun actor pentru filmul „Unforgiven” (1992).

Clint Eastwood este până în prezent cel mai în vârstă regizor care a obținut vreodată un Oscar pentru cea mai bună regie – avea 74 de ani când a primit premiul pentru „Million Dollar Baby”.

Din 1969 s-a implicat în 17 filme ca și cântăreț și compozitor de coloane sonore și cântece.

Clint Eastwood are opt copii și este de mai multe ori bunic.