Fără martori în procesul Cebotari
Justiţie 12 octombrie 2018, 13:17 | 2278

Doi martori ai apărării, care urmau să se prezinte ieri la examinarea cauzei penale deschise pe numele fostului angajat al „Poştei Moldovei” Sergiu Cebotari, nu au venit la ședință. Potrivit avocatei Angela Istrati, cei doi au solicitat să fie citați oficial. Totodată, instanța a dispus schimbarea ordinii de cercetare a probelor. În consecință, următoarea ședință de judecată va avea loc la sfârșitul anului.

În aceeași ședință, instanța a hotărât să schimbe ordinea de cercetare a probelor, motivând că, astfel, cauza penală va fi soluționată mai eficient. La ședințele următoare urmează să fie audiați martorii, iar la final - Sergiu Cebotari, care este acuzat de folosirea muncii forţate și delapidarea averii străine.

Procurorul de caz a evitat să ne ofere comentarii. Amintim că, după ce fostul şef al Serviciului Control financiar şi audit intern al „Poştei Moldovei” Sergiu Cebotari a declarat pentru postul nostru de televiziune că, zilnic, prin intermediul acestei întreprinderi de stat, zeci de colete cu anabolizante erau expediate în ţări din Uniunea Europeană şi în Statele Unite, lui i-au fost intentate câteva dosare penale. În prezent, Cebotari este cercetat pentru delapidarea averii străine şi folosirea muncii forţate. El pledează nevinovat și spune că este vorba despre un dosar fabricat. Declaraţiile lui Sergiu Cebotari despre schema cu anabolizante de la „Poşta Moldovei” au fost confirmate şi de o comisie parlamentară de anchetă, condusă de către deputatul PLDM Grigore Cobzac. Reprezentanții instituțiilor vizate au respins însă toate acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!