O furtună a provocat moartea a cinci persoane, dintre care doi copii, şi rănirea altor zece în Austria
Externe 19 august 2022, 21:00 | 688

O furtună a provocat moartea a cinci persoane, dintre care doi copii, şi rănirea altor zece în Austria, relatează AFP. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui copac. Furtuni puternice au lovit joi și insula franceză Corsica - aproximativ 1.000 de gospodării au rămas fără electricitate.

Austria se confruntă în prezent cu un val de căldură, iar autorităţile au avertizat cu privire la formarea de furtuni.

Copiii, cu vârste între cinci şi opt ani, şi persoanele rănite se aflau în apropierea unui mic lac din Carintia când mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcină de rafalele de vânt puternice, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii din acest land austriac. În altă zonă din această regiune care se învecinează cu Italia şi Slovenia, mai multe acoperişuri au fost luate de vânt, a declarat oficialul pentru AFP. "Furtunile puternice de joi din Carintia au provocat moartea a doi copii şi au provocat rănirea gravă a altor persoane", a scris cancelarul austriac Karl Nehammer pe Twitter.

O persoană a murit şi nouă au fost rănite în urma unor furtuni puternice care au lovit joi insula franceză Corsica, în timp ce aproximativ 1.000 de gospodării au rămas fără electricitate.

Corsica a devenit centrul unei zone de presiune joasă, marcată de furtuni intense, grindină şi ploi torenţiale. Persoana care a decedat se afla pe un teren de camping de pe insula mediteraneană, unde furtunile s-au dezlănţuit, însoţite de rafale de peste 220 km/oră, a declarat un purtător de cuvânt al prefecturii. Miercuri seară, în Marsilia, străzile au fost inundate şi râuri de apă puteau fi văzute scurgându-se pe scările oraşului portuar, potrivit unor înregistrări video difuzate pe reţelele de socializare. Parisul a fost lovit de o furtună puternică, după mai multe săptămâni de temperaturi caniculare. Cel puțin opt stații de metrou din capitala Franței au fost închise, după ce au fost invadate ape din cauza ploilor torențiale.

De asemenea, vântul a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră în apropierea Turnului Eiffel.

După săptămâni bune de secetă și vreme deosebită de caldă, a plouat torențial la Londra. Unele străzi ale capitalei Marii Britanii s-au transformat în mici râuri, iar londonezii s-au adăpostit de ploaie cum au putut mai bine. Serviciul meteorologic local, a emis chiar o avertizare de inundații pentru anumite părți din sud-estul Angliei.

Opinia ta contează. Comentează!