UE are încă un pachet de sancțiuni
Externe 29 septembrie 2022, 17:29 | 406

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. "Nu acceptăm simulacrele de referendumuri şi niciun fel de anexare în Ucraina", a declarat Ursula von der Leyen presei la Bruxelles.

URSULA VON DER LEYEN: "Mobilizarea și amenințarea lui Putin de a utiliza arme nucleare sunt pași noi pe calea escaladării. Nu acceptăm referendumul rușinos și orice fel de anexare în Ucraina. Suntem determinați să impunem Kremlinul să plătească pentru escaladarea ulterioară."

"Izolăm şi lovim şi mai tare economia Rusiei", a spus preşedintele Comisiei Europene.

Acest al optulea pachet de sancţiuni include noi interdicţii la importurile de produse ruseşti, ceea ce ar urma să ducă la o pierdere de venituri de şapte miliarde de euro suplimentare pentru Rusia. Pachetul include şi noi interdicţii de export pentru tehnologii cheie folosite în armată, cum ar fi componente aviatice şi electronice şi anumite substanţe chimice, a anunţat Von der Leyen. În plus, pachetul de sancţiuni va stabili baza legală pentru o plafonare a preţului la petrolul rusesc şi le va interzice cetăţenilor din Uniunea Europeană să facă parte din consiliile de administraţie ale companiilor ruseşti de stat, a mai declarat Ursula von der Leyen.

Artiștii ruși Oleg Gazmanov, Nikolai Rastorguev și Iulia Cicerina ar putea fi incluși pe ”lista neagră” a persoanelor fizice din Rusia vizate de sancțiunile Uniunii Europene, conform unor noi sancțiuni aplicate împotriva Rusiei, anunță EUobserver. Se mai precizează că 29 de persoane au fost incluse pe respectiva listă. Potrivit publicației EUobserver, artiștii ruși acționează în calitate de vedete care promovează muzica pro-război.

Noile măsuri trebuie aprobate în unanimitate de cele 27 de state membre ale Uniunii Europene pentru a fi adoptate, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!