Jurnalul orei 17, 9 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 9 septembrie 2021, 18:46 | 1101

Prezentat de Vasile Luchianu

Conducătorii instituțiilor publice aflate sub control parlamentar ar putea fi revocați din funcție, dacă se constată că și-au ignorat atribuțiile de serviciu. Parlamentul a votat astăzi un proiect de lege prin care pregătește procedura pentru un eventual val de demiteri a unor șefi și directori.

Parcul Valea Morilor din Chișinău este bun nu doar pentru relaxarea cetățenilor, ci și pentru pășunatul vacilor. Cel puțin așa consideră un bărbat din cartierul Telecentru, care își duce cornutele la iarbă, în fiecare dimineață. Chiar dacă știe că acest lucru este interzis, omul ține vacile lângă bloc și spune că nu renunță la ele pentru nimic în lume. Autoritățile spun că vor lua măsuri.

Parlamentul a implementat, în sfârșit, votul electronic. După multe amânări, discuții în contradictoriu, și chiar situații bizare, când unor deputați li s-a dat peste mână pentru că au vrut să susțină un anumit proiect de lege, aleșii poporului votează acum cu degetul pe butoane. Autoritățile spun că sistemul electronic va eficientiza procedura de vot și va asigura corectitudinea numărării voturilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie