Judecătorii care l-au condamnat pe Filat nu mai au dreptul să-i rejudece dosarul
Justiţie 9 octombrie 2019, 21:52 | 2007

Judecătorii care l-au condamnat la detenție pe fostul prim-ministrul Vladimir Filat nu mai au dreptul să-i rejudece dosarul. Decizia a fost luată de Curtea Constituțională, în urma unei sesizări depuse anterior de către avocații lui Filat. Unul dintre apărători, Victor Munteanu, consideră că dosarul clientului său va fi rejudecat corect de către alți magistrați.

Curtea Constituțională a explicat că judecătorii care s-au pronunțat asupra vinovăției unei persoane nu mai sunt în drept să examineze cererea de revizuire a sentinței de condamnare a persoanei respective.

Decizia Curții Constituționale vine după ce avocații lui Filat au depus două demersuri, prin care au cerut casarea sentințelor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, rejudecarea cauzei și constatarea încălcării dreptului lui Vladimir Filat la examinarea acuzațiilor în materie penală de o instanță independentă și imparțială. Avocatul lui Vladimir Filat, Victor Munteanu, ne-a declarat că decizia Curții este una favorabilă, care va permite rejudecarea dosarului clientului său de către alți judecători. Munteanu speră să fie o justiție liberă și corectă. 

Opinia ta contează. Comentează!