Stoianoglo și Dodon, despre punga neagră
Politic 27 mai 2020, 20:59 | 4143

După nouă zile de la difuzare, Procuratura Generală a decis că va investiga apariția imaginilor video cu Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și punga neagră. Asta după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat aseară la postul nostru de televiziune că acel filmuleț NU poate servi drept probă în sine. În această seară, președintele Igor Dodon este invitatul emisiunii ”Secretele puterii”, așa că l-am întrebat ce părere are despre înregistrarea respectivă și despre declarația procurorului general.

Procuratura Generală a anunțat astăzi, într-un comunicat de presă, despre inițierea unui proces penal.

COMUNICATUL PROCURATURII GENERALE: Vor fi investigate circumstanțele în care au fost realizate înregistrările video în care președintele Igor Dodon ar fi primit de la fostul șef al PD Vladimir Plahotniuc o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani. (...) Procurorii urmează să efectueze o serie de investigații pentru a decide dacă există în acțiunile protagoniștilor acestui video o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni. // SURSA: procuratura.md

.... se menționează în comunicatul de presă al Procuraturii Generale. Totuși, Alexandr Stoianoglo a sugerat aseară la Jurnal TV că nu pune mare preț pe acel filmuleț.

ALEXANDR STOIANOGLO: Oricare jurist v-ar spune că această înregistrare video nu poate fi folosită ca probă. De ce? Pentru că a fost filmată ilegal. Cu siguranță, vom face o expertiză ca să vedem dacă filmulețul corespunde sau nu realității. Vom întreprinde alte acțiuni procesuale, dar o învinuire, care să se bazeze doar pe această înregistrare video, nu are nicio perspectivă judiciară. Și despre asta poate să vă spună oricare jurist calificat.

L-am întrebat pe șeful statului, Igor Dodon, ce părere are despre declarația procurorului general privind filmulețul cu punga neagră.

IGOR DODON: În ceea ce ține de poziția procurorului general, Dumnealui mai bine știe meseria decât eu. Eu sunt ferm convins că nu sunt probe și nu sunt argumente pentru ca să fiu atras la răspundere penală în baza acestor înregistrări. În primul rând ele sunt ilegale. În al doilea rând, ele sunt trucate. Cine face public și cu ce scop eu cred că este evident - încercarea de a mișca opinia publică pe o pistă falsă, de a sustrage atenția de la evenimentele de bază. Și este foarte important ca cetățenii și mass-media, care duce mesajul, să spună lucrurilor clar, ce se întâmplă. Dar eu mi-am asumat acest risc și acest rol în debarcarea regimului oligarhic și cred că am reușit. Este important să nu permitem ca el să revină.

Mai multe declarații ale președintelui Igor Dodon urmăriți în cadrul emisiunii ”Secretele puterii”, începând cu ora 20. 

Opinia ta contează. Comentează!