Opt personalități din Republica Moldova au fost decorate cu medalia „Centenarul Marii Uniri”
Cultură 31 august 2021, 15:30 | 1937

Opt personalități din Republica Moldova au fost decorate astăzi cu medalia „Centenarul Marii Uniri”, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identității naționale și a răspândirii valorilor culturale românești. Distincțiile au fost oferite prin decretul președintelui României, Klaus Iohannis.

Printre cei care au fost distinși cu medalia „Centenarul Marii Uniri” sunt medicul și scriitorul Teodora Rotaru, directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, directorul executiv al Complexului „Vatra Neamului”, Viorica Moraru, artistul Nicolae Botgros, actorul și regizorul Alexandru Grecu, lingvistul Alexandru Bantoș, scriitorul și ziaristul Vitalie Ciobanu și conducătorul ansamblului etno-folcloric „Ștefan Vodă”, Tudor Ungureanu.

Ceremonia a avut loc la sediul Ambasadei României. Șeful misiunii diplomatice, Daniel Ioniță, a remarcat că evenimentul a avut loc odată cu marcarea Zilei limbii române și la scurt timp după vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău, cu ocazia marcării a 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Cei distinși cu medalia „Centenarul Marii Uniri” au declarat că sunt onorați și mândri de o asemenea distincție. Ceremonia a făcut parte din acțiunile organizate de Ambasada României cu ocazia marcării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova și a centenarului Teatrului „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!