Jurnalul Sportiv, 4 August
Sport 4 august 2021, 22:03 | 733

UEFA a extins ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal referitoare la incidentele produse pe 11 iulie la finala EURO 2020, câştigată la lovituri de departajare de Italia în faţa Angliei pe Wembley. În ziua finalei, suporteri englezi sub influenţa alcoolului, adunaţi încă din zori în jurul arenei londoneze, au aruncat cu pietre şi cu proiectile şi i-au insultat pe fanii italieni. Sute de suporteri fără bilet au luat după aceea cu asalt porţile arenei Wembley, reuşind să intre pe stadion şi să aşeze pe locuri rezervate spectatorilor care aveau bilete. Înregistrările difuzate pe reţelele de socializare au arătat incidente violente pe culoarele stadionului. Poliţia din Londra a efectuat 86 de arestări şi a indicat că 19 poliţişti au fost răniţi în aceste incidente.

Apriyani Rahayu şi Greysia Polii vor fi primite ca două eroine în Indonezia după ce au cucerit medaliile de aur în proba de dublu feminin la badminton, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Pe lângă asta, cele două sportive vor lua sume importante de la autorităţile guvernamentale, plus recompense importante din alte surse. Printre cadouri, Apriyani va deveni proprietara unei suprafeţe de teren şi a cinci vaci, oferite de autorităţile districtului Konawe, de pe Insula Sulawesi, de unde este sportiva. Apriyani şi colega sa, Greysia, vor împărţi un premiu financiar de 5 milioane de rupii indoneziene (aproape 300.000 de euro) şi fiecare dintre ele va primi un apartament de la un dezvoltator imobiliar. De asemenea, o firmă de telefonia mobilă le va acorda aparate şi abonamente toată viaţa, iar o altă societate a anunţat că au asigurate abonamente la ce reviste îşi doresc. Bucuria produsă de cucerierea medaliilor i-a determinat pe proprietarii unei cafenele din capitala Jakarta să le promită cafea cât trăiesc.

Comitetul Olimpic Internațional a demarat o anchetă după ce două cicliste din China, Zhong Tianshi şi Bao Shanju, au urcat pe podium la JO 2020 având la piept insigne cu dictatorul Mao Zedong. La festivitatea de premiere, cele două au purtat insigne pe care se afla chipul dictatorului Mao Zedong. Conform Reuters, CIO a cerut delegației din China să explice situația. Mao Zedong a fost primul președinte al Republicii Populare Chineze și liderul partidului comunist până în 1976, când a murit, la vârsta de 82 de ani. În total, fostul dictator este acuzat că a provocat moartea a 65 de milioane de chinezi, prin măsurile sale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie