La Durlești se circulă dificil nu doar în orele de vârf. Problema transportului a devenit una de rutină. Mai multe rute de maxi-taxi au fost sistate, iar în locul lor nu a apărut nimic.

Oamenii încearcă să se descurce, evitând transporul public.

Organizația nonguvernamentală ”Primăria mea” încearcă, de mai mulți ani, să urce problema în lista de priorități a autorităților locale, dar întâmpină dificultăți. Coordonatoarea proiectului, Veronela Pruteanu, susține că odată cu construcția blocurilor locative în oraș, problema devine tot mai stresantă.

Cel mai mult au de suferit părinții, care trebuie să-și ducă copiii la școală, dar și bătrânii, pentru care intrarea în microbuzele pline-ochi este o adevărată aventură. Am mers la primăria Durlești, pentru a întreba responsabilii de acolo când va fi soluționată problema, dar nu am găsit pe nimeni la muncă. Primarul, Eleonora Șaran, nu ne-a răspuns nici la telefon. Site-ul primăriei ne anunță însă că este posibil ca unele autobuze ce urmează a fi procurate de Primăria Chișinău să fie redirecționate spre Durlești.