Veniturile și proprietățile adjuncților
Justiţie 6 decembrie 2019, 20:29 | 1674

Care sunt averile si interesele adjunctilor procurorului general, dar si cine a fost vizat in investigatii jurnalistice, a aflat Calin Jucovschi.

Mircea Rosioru a condus anterior CSP-ul. In martie 2017, a fost numit adjunct al procurorului general Eduard Harunjen. El si-a mentinut functia si in perioada interimatului detinut de Dumitru Robu. Rosioru a indicat pentru 2018 un venit de peste 400 DE MII de lei, un teren in valoare de circa 68 de mii de lei si doua apartamente, unul in posesie si altul in proprietate. Tot anul trecut, Rosioru si-a cumparat un garaj si un spatiu nelocativ de 13 metri patrati. El mai are un autoturism fabricat in 2005 si cumparat in 2011.

Ruslan Popov activeaza in Procuratura din 1997. Presa a scris anterior ca el este cumatru cu fostul procuror general Valeriu Gurbulea. In 2013, a fost vizat intr-un dosar penal pentru fals in declaratii, dupa ce Comisia Nationala de Integritate a stabilit ca si-a completat eronat declaratia de avere, neindicand mai multe bunuri. Popov a fost si cel care a gestionat dosarele Focsa si Usatai, intentate in 2013, in plin razboi politic dintre Filat si Plahotniuc. In 2018, Popov a primit peste 300 de mii de lei drept salariu de la Procuratura Generala. Peste un million de lei a obtinut din instrainarea unor bunuri, iar aproape 40 de mii de lei - din activitatea didactica. In acest an, a devenit proprietarul a cel putin 16 terenuri agricole. Popov detine din 2006 o casa cu suprafata de peste 200 de metri patrati si un apartament de 122 de metri patrati. El are si trei masini.

Iurie Perevoznic revine la Procuratura Generala, dupa ce a fost o perioada avocat. El a ocupat anterior functiile de sef adjunct al Sectiei investigatii financiar-economice si sef interimar al Sectiei minori si drepturile omului din cadrul Procuraturii Generale. 

Opinia ta contează. Comentează!