Jurnalul orei 17, 28 Martie
Jurnalul orei 17:00 28 martie 2024, 17:32 | 509

Prezentat de Vasile Luchianu

Centrul Național de Expertize Judiciare va iniția verificarea înregistrărilor video din dosarul în care fostul președinte Igor Dodon este cercetat pentru corupere pasivă și acceptarea finanțării PSRM de către o „organizație criminală” abia în martie 2025. Este vorba de o tergiversare evidentă, spun procurorii. De partea cealaltă, Igor Dodon și avocații săi afirmă că nu au vreo intenție să tergiverseze mersul dosarului.

Părinții își vor putea înscrie copiii în clasa întâi la instituțiile de învățământ din Chișinău, începând cu 1 aprilie. Unii locuitori ai capitalei spun că nu vor zăbovi și că vor depune actele chiar în prima zi, deoarece cred că vor fi multe solicitări. Responsabilii de la Direcția generală educație, tineret și sport ne-au spus că pentru anul de studii 2024-2025 urmează să fie înregistrați în clasa întâi peste zece mii 400 de copii.

Trebuie sau nu pedepsit elevul, care a încălcat regulamentul școlii și cine este în drept să facă acest lucru? Guvernul susține ideea sancționării adecvate a elevului nedisciplinat, dar mai multe organizații civice consideră că astfel de măsuri nu sunt potrivite. „E o problemă complexă”, afirmă părinții celor vizați.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie