Oamenii din Ghidighici spun că vara, mirosul urât provenit de la gunoiște, cuprinde întreaga localitate
Social 7 mai 2021, 20:59 | 2683

Gunoiștea din preajma localității Ghidighici riscă să provoace un dezastru ecologic. Cel puțin așa susțin consilierii PAS din Consiliul Municipal Chișinău. Locuitorii din Ghidighici ne-au spus că, vara, mirosul urât cuprinde întreaga localitate. În plus, gunoaiele de la groapă sunt luate de vânt și împrăștiate pe toate străzile. Responsabilii de la Direcția locativ-comunală spun că groapa de gunoi nu poate emana mirosuri neplăcute, deoarece acolo sunt aruncate doar deșeuri de la construcții. Totuși, ei dau asigurări că, până la sfârșitul acestui an, gunoiștea va fi lichidată.

Reprezentanții fracțiunii PAS din CMC spun că gunoiștea de lângă Ghidighici a fost creată doar pentru resturi vegetale. La fața locului, noi am găsit însă o gunoiște în toată legea, cu tot felul de resturi.

IULIA SARIVAN, reporter Jurnal TV: "Gunoiștea de la Ghidighici a încetat să mai fie una pentru resturi vegetale. La fiecare pas vedem mormane de pietre, beton, saci de gunoi sau pur și simplu obiecte uzate strânse de prin gospodării. În aproape jumătate de oră, timp în care am urmărit cu ce încărcătură vin mașinile gunoierilor, am observat că doar două din zece camioane aveau resturi vegetale."

Oamenii spun că aruncă gunoiul acolo, pentru că nu știu de vreo altă gunoiște prin apropiere.

Locuitorii din Ghidighici spun că, vara, mirosul emanat de groapa de gunoi este insuportabil. Nici priveliștea de la intrarea în localitate nu este cea mai frumoasă.

Acum câteva zile, mai mulți consilieri de la PAS au atenționat că gunoiștea de la Ghidighici nu este autorizată pentru deșeuri din construcții.

VASILE GRĂDINARU, Consilier municipal PAS: "Această platformă din spatele meu este, de fapt, prevăzută pentru colectarea deșeurilor vegetale."

De altă părere este șeful Direcției locativ-comunale, Ion Burdiumov, care ne-a spus că groapa de gunoi a fost din start creată pentru deșeuri din construcții.

ION BURDIUMOV, Directorul Direcției locativ-comunale Chișinău: "Acolo este o platformă pentru deșeuri din construcții și acolo nu duce lumea, ci duc agenții economici care au contracte. Nu există niciun miros sunt doar minciuni, acolo nu sunt resturi de deșeuri menajere, dar pot să vă anunț că noi acum lucrăm la identificarea unei alte locații pentru gunoiște ca la sfârșitul anului 2021 să o conservăm."

Consilierii PAS au cerut primarului Ion Ceban să identifice soluții pentru colectarea deșeurilor din construcții și să fie închis acest loc de depozitare a deșeurilor, pentru ca locuitorii din Ghidighici să poată respira aer curat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie