Majorări de prețuri în prima zi de post
Economic 21 februarie 2018, 12:11 | 2484

A început Postul Paștelui și o dată cu asta prețurile pentru unele produse alimentare au crescut ca pe drojdii. În această perioadă, un kilogram de ciuperci a ajuns să coste mai mult decât un kilogram de carne de pui. Unii cumpărători spun că alimentele de post au devenit un lux pentru ei.

Cei mai mulți vânzătorii afirmă însă că nu au umblat la prețuri pentru că și așa nu prea au clienți, iar alții au refuzată să facă declarații pentru presă.  La Piața Centrală din capitală, un kilogram de ciuperci ajunge să coste și 45 de lei, roșiile sunt vândute cu 25 - 48 de lei, iar varza de Pekin poate fi cumpărată cu 23 - 26 de lei. Prețul unui kilogram de fasole variază între 25 și 40 de lei, iar orezul și hrișca pot fi cumpărate cu cel mult 18 și, respectiv, 12 lei. Cei mai mulți vânzători neagă însă că au majorat prețurile, iar comercianții de ciuperci au refuzat să discute cu echipa noastră de filmare. Postul Paştelui este cel mai lung şi mai sever post din timpul anului, durează șapte săptămâni și se va încheia în acest an pe 8 aprilie, când creștinii ortodocși vor sărbători Învierea Domnului. 

Opinia ta contează. Comentează!