Jurnalul orei 17, 25 Iunie
Jurnalul orei 17:00 25 iunie 2021, 18:55 | 1842

Prezentat de Adrian Prodan

Noua tulpină indiană Delta a virusului SarsCoV2 s-a extins rapid la nivel global și nu este exclus că ar putea fi depistată și la noi, spun specialiștii. Este o mutație periculoasă a COVID-ului și se răspândește mult mai rapid decât varianta clasică a virusului. Responsabilii din sănătate spun că, în cazul unui val de epidemie cu noua tulpină, toate secțiile dedicate anterior pacienților infectați cu COVID vor fi redeschise, iar medicii au deja experiență de luptă cu virusul. În plus, la ora actuală, personalul medical este vaccinat în proporție de 70 la sută, iar doctorii, în proporție de 90 la sută.

Investigația Jurnal TV despre averea fostului procuror Roman Statnîi, care locuiește într-o casă de lux ce nu a figurat niciodată în declarațiile sale de avere, a ajuns în atenția Consiliului Audiovizualului. Fratele fostului procuror, Alexandru, a depus o plângere, în care s-a arătat nemulțumit că jurnaliștii l-au filmat pe fratele său fără acordul prealabil al acestuia. Autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului a constat că echipa de investigație de la Jurnal TV a respectat toate rigorile deontologice, iar petiția a fost respinsă.

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2, detectată pentru prima dată în India şi deosebit de contagioasă, ar urma să reprezinte 90 la sută din cazurile noi de COVID-19 în Uniunea Europeană până la sfârşitul lunii august. Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor face apel la vigilenţă. Este foarte probabil ca varianta Delta să circule pe scară largă pe timpul verii, mai ales în rândul tinerilor care nu sunt vizaţi de vaccinare, a avertizat instituția.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie