Patrula Jurnal TV, 5 Iunie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Procurorii și ofițerii CNA i-au reținut pe un șef al unei întreprinderi din Chișinău și pe trei antreprenori, suspectați de corupție. Aceștia ar fi trucat contracte de achiziționare a produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din oraș. Potrivit surselor noastre confidențiale, inițiatorul schemei este Simion Untilă, șeful întreprinderii municipale de alimentație publică ”Bucuria-EL”. Avocatul acestuia, Angela Vuico, s-a eschivat de la un comentariu.

Igor Dodon are câteva proprietăți, dar scrise pe alt nume. Una dintre acestea este în satul Molovata, pe malul Nistrului, și este deținută de către cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu. Altă moșie este înregistrată pe numele fratelui său, Alexandru Dodon. Ambele imobile figurează în dosarul pornit împotriva fostului președinte. Dumitru Garcaliuc a fost și a văzut îndeaproape averile imobiliare, gestionate de familia Dodon.

Membrii Asociației „Dreptul la dreptate” afirmă că justiția nu a reușit să se schimbe în bine, odată cu venirea la Chișinău a noii puteri. Victimele dosarelor politice intentate de regimul Plahotniuc solicită președintelui Maia Sandu să creeze o comisie specială, care să examineze cauzele penale făcute la comandă, pe criterii politice. Președinția nu comentează, deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!